“Juntos haremos del tiempo de espera un tiempo de esperanza”

Hola! Sóc en Xisco, un dels alumnes que va tenir la gran oportunitat de realitzar les pràctiques amb Aprendo Contigo juntament amb els meus companys. Ara ja fa gairebé un mes que vaig tornar del Perú, com passa el temps, pareix com si fos ahir que encara anàvem als hospitals a intentar treure rialles,animar i ensenyar als nins i nines. Intentaré transmetre la meva experiència que ha estat molt intensa i plena d’emocions, per tant, anem a recapitular.

Després d’un vol de 12 hores arribarem a Lima amb el meu company Guillem, el qual m’acompanyarà tot el viatge i establirem una molt bona amistat. Record que els primers dies ens va costar  un poc adaptar-nos, diferent continent, diferent cultura i diferent treball que havíem de realitzar, el qual no disposàvem de molta experiència pel que fa a la pedagogia hospitalària, però teníem unes ganes immenses d’ajudar  i aprendre. Gràcies al fantàstic grup de voluntaris d’Aprendo Contigo que ens varen acollir com un més des del primer instant tot va resultar molt més fàcil, d’alguna manera Aprendo Contigo és va convertir amb la nostra família del Perú.

Amb el pas del temps vàrem agafar la rutina, aprenguérem el funcionament de l’organització i establirem noves amistats. Una de les coses més sorprenents d’aquest viatge és l’aprenentatge de vida que he fet cada dia que anava a l’hospital, tot gràcies als nins i nines per contagiar-me de la vitalitat, l’agraïment i les ganes d’aprendre que tenen  malgrat els pocs recursos que tinguin o la malaltia que sofreixin, no els lleva les meravelloses rialles que ens demostraven diàriament i això és digne d’admirar. A més a més, també voldria destacar els voluntaris i coordinadores que sense la seva gran entrega i motivació diària aquest programa no seria possible, mostren diàriament un amor i dedicació molt gran cap aquests nins i nines que no es pot descriure amb paraules. Ens vàren ensenyar quins són els valors de representar el mandil verd( l’uniforme que portàvem). Amor, dedicació, esforç, estima, bondat  i agraïment. Valors que d’ara endavant tindrem ben en compte.

Pel que fa el Perú com a país compte amb una diversitat cultural molt gran, els habitants tenen un gran respecte per la seva història, tradicions, natura i educació. També trobem uns contrastos molt marcats en la societat i en les províncies del mateix país. La gent és encantadora i t’ajuda amb tot el possible encara que tinguin manca de recursos.

L’ajuda que en un principi suposava que era unidireccional, jo cap a ells, no ha estat així ni molt menys, ha sigut bidireccional, ells també m’han ajudat a entendre i a aprendre moltes coses importants que em serviran cap a un futur. A prioritzar coses que abans no tenia en compte, donar menys importància a coses materials, a tenir una mentalitat més oberta per tot tipus de situacions. M’han fet  créixer com a persona i com a professional.

Finalment, voldria animar a tota aquella gent que volgués participar a realitzar les pràctiques en països empobrits o en Estades solidàries. És una experiència totalment única i enriquidora.

Gràcies a l’OCDS i el meu tutor per brindar-me aquesta oportunitat.

Salut, Xisco.

13087046_10208337519109933_3638426017095723490_o

PD: “Juntos haremos del tiempo de espera un tiempo de esperanza”. Aquesta frase és l’eslògan d’Aprendo Contigo que tots els voluntaris transmeten.

 

Anuncis
Posted in: General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s